donderdag 24 maart 2016

punt van focus

{vertaling dit artikel}
door Andrea Schulman

hoewel de spirituele gemeenschap het goed bedoelt, promoot het bij tijden worsteling en ontberingen door beperkende overtuigingen zonder het vaak zelf te weten.

ik ben al jaren actief op social media  en ben blij om zoveel spiritueel getinte blogs en memes en video's. kennis van spiritualiteit en metaphysica is ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren.

echter niet alles wat glittert is goud, en niet alles wat is gelabeld als zijnde 'spiritueel' draagt bij aan het verminderen van spiritueel lijden, of bevordert eenheid, liefde en spirituele groei.

hieronder zijn 8 algemene beperkende overtuigingen binnen de spirituele gemeenschap die het leven moeilijker maken dan nodig is. met de Wet van Aantrekking creeëren we meer van waar we op focussen, dus het focussen op de beperkende overtuigingen hieronder zorgen voor een vergroten van deze problemen en bepekingen.

we leven in een universum wat is gebaseerd op aantrekking, en we krijgen waarin we geloven. wanneer we ervoor kiezen om te geloven in onderstande ideeën, verbinden we onzelf hieraan en zal onze realiteit ze nog sterker terugkaatsen.

algemene beperkende overtuigingen in de spirituele gemeenschap van nu:
1. mensen met geld zijn corrupt en/of gretig. geld slijt spiritualiteit weg.

2. je moet biologisch/glutenvrij/veganistisch eten om een hogere trillingsfrequentie te krijgen

3. de regering is corrupt

4. drugs/alcohol verlagen je trillingen/houden je tegen om spiritueel te kunnen zijn

5. je moet bewustzijn brengen aan sociale problemen zoals honger, geweld, of ziekte zodat oplossingen gevonden zullen worden

6. mensen vernietigen de aarde

7. je moet negatieve/toxische mensen uit je leven bannen om gelukkig te kunnen zijn

8. de 'elite' zweert samen tegen de rest van ons allen




ik begrijp dat de stelling van dit artikel niet populair zal zijn bij sommigen, en ik begrijp waarom dat is. er is natuurlijk feitelijk bewijs voor deze beperkende overtuigingen. deze issues en beperkingen bestaan in ons universum, en ik zal het feit dat er bewijs is om deze claims te ondersteunen niet wegwuiven.

omdat deze issues bestaan, worden ze wijd en zijd besproken en er is een grote {energetische} stuwkracht door ontstaan binnen de spirituele gemeenschap. in het hart van deze discussie staan altijd gepassioneerde mensen die een betere wereld willen achterlaten voor hun kinderen.

echter, alleen maar omdat deze problemen en beperkingen bestaan, en we er vanaf willen, zal onze aandacht eraan niets doen om het leven fijner te maken voor ons allen. in feite maakt de aandacht die we eraan geven de problemen letterlijk groter en de beperkingen blijven bindend.

om mijn stelling kracht bij te zetten, zijn hier een paar vragen om te overwegen:
1. heeft onze aandacht aan de problemen binnen de regering deze minder corrupt gemaakt? als aan de bel trekken en corrupte politici aan het licht brengen zo effectief was geweest, zou onze regering nu niet vrij van corruptie zijn geweest?

2. heeft woedend tegen de 'elite' oproeren het speelveld vereffend? heeft u ook gezien hoe het verschil tussen de middenklasse en de hogere klassen alleen maar is gegroeid de laatste jaren?

3. heeft u ook gemerkt dat wat als 'ongezond'  wordt bestempeld steeds verandert door de jaren heen, en we niet helemaal precies kunnen aanwijzen wat gezond is in tegentelling tot ongezond? als voorbeeld: in de jaren 80 was suiker gelijk aan de Duivel, en was Apartaam de gezonde oplossing. vandaag de dag, echter, is dit geheel achterhaald en is het precies andersom... {ook: jarenlang was boter gezien als boosdoener voor hart en vaat ziekten en werden we er zogenaamd dik van, en moest iedereen aan de margarine. tegenwoordig echter is het precies andersom... ed. Daan}

in elk geval zie je snel dat je op een probleem focussen geen blijvende en effectieve oplossingen voortbrengt. als we ons op problemen focussen worden ze groter en meer algemeen bekend en ervaren.

dus terwijl veel mensen vinden dat ze moeten blijven focussen op beperkingen en problemen uit een soort van plichtsbesef of gevoel van verantwoordelijkheid, is dit een misvatting. bewustzijn promoten zal alleen beperkingen en problemen vergroten.

waarom vergroten problemen en beperkingen als wij bewustzijn willen vergroten?

nou ja, de waarheid is dat wij in een universum leven met onbeperkte waarheden. er zijn oneindig veel versies van deze wereld en ons leven erin - sommigen 'goed', sommigen 'slecht'. er is een versie van de wereld die geplaagd word door armoede, corruptie, gretigheid, en er is een versie waar licht en liefde schijnen, en een versie met elke mogelijke combinaties van die twee.

we kunnen kiezen welke versie van de wereld we ervaren door onze focus. we kunnen ervoor kiezen om realiteiten te focussen waarin problemen of beperkingen bestaan of we kunnen ons focussen op realiteiten waarin deze issues bijna niet voorkomen.

zo werkt de Wet van Aantrekking. uit een zee van oneindige resultaten, zal ieder van ons op een lijn worden geplaatst met datgene waarop we zijn gefocussed door onze aandacht en onze overtuigingen. 

daarom krijgen zommige mensen kanker door van een jonge leeftijd te roken en blijven anderen tot hun 80e of 90e doorroken zonder enige beperkingen. daarom kunnen sommige mensen eten wat ze willen zonder aan te komen en krijgt de ander er gewicht bij als ze bijna niets eten.

de waarheid is dat er geen regels zijn die voor iedereen en alles gelden. wij beslissen wat de regels zijn door onze eigen gedachten en overtuigingen.

als we staan op beperkingen en problemen door erover te praten en ons erop te bijven richten, houden we onszelf diep gewortled in de realiteit waarin we ze geloven en daarom zullen ze moeten blijven bestaan.

echter hoewel we in een realiteit leven waarin deze problemen op dit moment realiteit zijn, wil dat niet zeggen dat dat altijd zo moet blijven. we hebben altijd de keuze om onze focus te veranderen en in een meer gewilde versie van de realiteit te leven.

hoe doen we dit?

het is ten eerste belangrijk dat we ons realiseren dat we problemn niet kunnen uitroeien, en dat het niet mogelijk is om de 'juiste' manier van leven te standardiseren. we leven in een universum van inclusiviteit, niet van exclusiviteit.

alles is mogelijk en moet bestaan in een oneindig universum. het goede en het slechte, het populaire en het niet-populaire, het waarschijnlijke en het onwaarschijnlijke moeten allemaal ergens bestaan.

het is niet aan jou, of aan mij, of aan wie dan ook om al die problemen uit te roeien. het is ook aan niemand om de 'juiste' manier van spiritueel leven te definiëren, omdat dit individuele keuzes zijn die ieder van ons heeft om te creeëren in ons leven.

in andere woorden: het is mogelijk om gezond te zijn en rotzooi te eten. het is mogelijk om kanker te krijgen van rotzooi. het is mogelijk om drugs te nemen en spiritueel te zijn. het is ook mogelijk om drugs te nemen en heel erg afwezig te zijn.

het is mogelijk om negatieve mensen in je leven te hebben en gelukkig te zijn, en het is mogelijk om negatieve mensen om je heen te hebben en neergehaald te worden. het is zelfs mogelijk dat negatieve mensen veranderen! het kan elke kant opgaan die we kiezen om op te focussen.

om op een lijn te komen met een wereld die we liever willen moeten we de wereld die we niet willen loslaten. we laten die wereld los door niet meer in discussie te gaan, de argumenten los te laten van alle problemen die de mensheid plagen in het gebied van het universum wat we achter ons willen laten.

we laten los, niet omdat het ons niets kan schelen, of omdat we onwetend zijn, en zeker niet omdat het makkelijker is als we de andere kant op kijken. we laten het los omdat we erom geven, en omdat verlicht zijn over het feit dat onze focus ons in een lijn brengt met de wereld waarin we leven en die we ervaren.

we laten het los omdat we in een wereld willen leven waarin gulheid, welvaart, gezondhed en vriendelijkheid in overvloed zijn voor iedereen. we laten los omdat we weten dat we niemand helpen door op hun problemen te blijven focussen.

het komt erop neer dat er altijd een manier is om negatief te focussen en er zullen daarom altijd problemen zijn. er zijn versies van deze wereld die veel erger zijn dan degene waarin we leven, en we kunnen veel lager focussen, als we daarvoor kiezen.

de waarheid is echter hetzelfde voor de andere kant: er is altijd een manier om positief te focussen, en er zijn versies van deze wereld die vele malen mooier is dan degenen waarin we leven. we kunnen nieuwe hoogtes bereiken door ons hierop te focussen.

het kan altijd slechter, maar het kan ook altijd mooier.

ga naar het volgende niveau. laat de verantwoordelijkheid los om dingen te veranderen die je niet kan veranderen aan deze kant van het universum, en focus in plaats daarvan op een hoek van het universum waar je liever zou zijn. sta jezelf toe te ervaren wat mogelijk is, liever dan wat er al is.

2 opmerkingen:

Spaarmoeder! zei

Mooi! Dankjewel!

Daan zei

dank je! hoop dat iemand er wat aan heeft... :)